sandra@nlpkids.nl | Bel: 06 14477349

Positief opvoeden

Je wilt als ouder het beste voor je kind en doet het beste binnen jouw mogelijkheden.
Er is geen opleiding tot ouder, maar bij de opvoeding kun je wel wat extra’s gebruiken…

Waarom deze training voor ouders?

Er is geen opleiding tot ouderschap. En soms ook maar goed, want opvoeden is soms zo situatie afhankelijk. Hierdoor zijn er wel (meer dan) eens situaties waarbij je het even niet meer weet, je anders reageert dan je zou willen reageren en het soms ook gewoon even pittig is.

Deze ouder training is bedoeld voor ouders/opvoeders die het opvoeden leuker en makkelijker willen maken. Die meer willen leren over zichzelf en hoe je het beste uit je kind(eren) kunt halen. Ouders/opvoeders die meer en nieuwe tools willen ontvangen voor de omgang met hun kind(eren), hun kind zelfvertrouwen mee willen geven en thuis een ontspannen en fijne basis willen laten zijn.

In deze oudertraining leer je met lastige situaties om te gaan.

Vanuit jou/ jullie persoonlijke situatie vindt er een traject plaats ter ondersteuning in een proces naar een fijnere gezinssituatie.
Deze oudertraining omvat elementen als: positieve mindset, omgaan met emoties, positieve communicatie, het benutten van eigen kwaliteiten, verbinden, gedrag van jezelf en/of je kind succesvol veranderen.
Naast de coaching zitten hierbij ook oefeningen om aan de slag te gaan in de praktijk.

Hoe ziet deze training eruit?

Als eerste wordt de huidige situatie in kaart gebracht, waarbij direct een kader wordt gegeven die informatie en inzichten geeft en waar je mee aan de slag kunt gaan. Het gaat hier vooral om het verkrijgen van inzichten, kijken naar je eigen kwaliteiten en het eventueel doorbreken van een cirkel die nu binnen het gezin plaatsvindt. Welke patronen zijn er en hoe kunnen deze doorbroken worden.

Van belang is hierin ook te kijken naar waar jij persoonlijk tegenaan loopt, wat je hierin doet wat niet werkt en hoe je hierin andere vaardigheden in kunt zetten. Het omgaan met emoties is hier ook een aandachtspunt.

Na het zetten van een basiskader, gaan we aan de slag met de omgang met je kind.

Kinderen willen het altijd goed doen voor hun ouders. Echter de manier waarop is niet altijd wenselijk. Hoe kun je hier met elkaar me omgaan. De inzet van positieve communicatie is van belang en zal in dit gedeelte dan ook aan bod komen. Op een fijne manier met elkaar in contact zijn en verbinden, dat is waar zowel ouders als kinderen binnen een gezin behoefte aan hebben.

Om uiteindelijk af te sluiten met een plan om een fijne invulling te geven aan jou/ jullie ouderschap en het gezin.

Interesse?

Loop jij/ lopen jullie tegen situaties in de opvoeding aan waar je geen grip op krijgt? Waarin je weet dat je het anders wilt, maar het niet lukt…
Wil jij een positieve sfeer in huis, waarbij je niet op je tenen hoeft te lopen maar geniet van je ouderschap?

Neem dan contact met me op via de mail: sandra@nlpkids.nl of bel me 06 144 77 349.
Deze oudertraining omvat 3 à 4 sessies (afhankelijk van de huidige situatie) en vindt plaats in Zoetermeer of via SkypeIndien wenselijk zijn andere mogelijkheden bespreekbaar.

Heb je vragen over NLP & Kids oudertraining en wil je meer weten?