fbpx

Waarom NLP voor kinderen

NLP & KIDS

Mindset, kracht, zelfvertrouwen & Leiderschap

Een kind groeit maar één keer op. De opvoeding van het kind zijn de bouwstenen voor de toekomst. Hoe belangrijk is het dan om de meest perfecte bouwstenen al vanaf de geboorte en het opgroeien te kunnen gaan inzetten... 

Leer dé NLP elementen en technieken die het verschil maken


Kinderen leren door goed naar anderen te kijken, ze kopiëren dit gedrag en doen het na. Ze worden bewust of onbewust beïnvloed in hun gedrag.

Hoe belangrijk is het dan als de ouders, opvoeders, docenten en begeleiders de kinderen op een manier helpen en begeleiden die het beste uit elk kind gaat halen. Zonder onze overtuigingen op te leggen, zonder het kind in hokjes te plaatsen maar met de kwaliteiten van het kind aan de slag te gaan en deze excellent te laten ontwikkelen.

En dit bereik je met de speciale NLP & Kids:

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren afgekort tot NLP en werkt heel erg goed bij kinderen, ze hebben levendige fantasie en vinden NLP technieken vaak leuk en makkelijk. Kinderen leren meer zelfvertrouwen te krijgen, zich beter te ontspannen en beter om te gaan met leraren, ouders en met vriendjes en vriendinnetjes op school. NLP geeft je inzicht in jouw manier van communiceren en wat het effect hiervan is op anderen. Hoe reageren we met onze communicatie en ons gedrag op wat we waarnemen? En wat kan jezelf veranderen om wel het gewenste resultaat te behalen?

Misschien ben je wel bekend met NLP, misschien is het helemaal nieuw voor je. Veel mensen nemen aan dat het een techniek voor volwassenen of in het bedrijfsleven is. De NLP & Kids is de unieke vertaalslag naar de toepassing bij kinderen.

In balans opvoeden

Leeftijdsfasen kinderen

"Een kind luistert niet naar wat je zegt, het kijkt naar wat je doet."

Kinderen tot 7 jaar

Kinderen tot 7 jaar zijn het meest gevoelig voor het gedrag van anderen ze nemen dit snel aan als waar. Het kind kan nog niet relativeren waarbij er geregeld onbewuste karakter eigenschappen worden gevormd die op latere leeftijd voor (gedrags-)problemen kunnen zorgen.

Tussen de 8 en de 14 jaar

Tussen de 8 en de 14 jaar kopieer je het gedrag van mensen waar je tegenop kijkt zoals je ouders. Je kijkt naar hoe zij in het leven staan, gaat het nadoen en leert door te kijken naar anderen en zoeken daarin de grenzen op.

Tussen de 15 en 21 jaar

Tussen de 15 en 21 jaar is de socialisatie periode. Je leert en ervaart de sociale contacten. Je leert verbinding maken met anderen en past daar je gedrag op aan. De waarden en overtuigingen die je in deze periode inzet zijn gevormd in de eerste twee periodes waarin je de onbewuste suggesties en de gekopieerde suggesties steeds meer in de praktijk brengt en jij je eigen karakter gaat vormen.

De eerste 21 jaar

De eerste 21 jaar van het leven van elk kind, puber en jongeren hebben bepaald welk karakter het kind heeft ontwikkeld. De kern van het kind is gevormd en het pad voor de toekomst is klaar.

Opgroeien vanuit zelfvertrouwen, kracht en vrijheid

waarom nlp voor kinderen

Meer weten?

Elke situatie is uniek. Wil je meer weten of heb je een vraag? Aarzel niet en neem contact op: